Εισόδος

Έλεγχος συσκευών από Web

Με το παρακάτω κύκλωμα είναι βασισμένο στον AVR επεξεργαστή και  μπορεί να ελέγξει το status πέντε transistors (για χρήση σε relays ή ότι άλλο) και να διαβαστεί το input από πέντε ακόμα πηγές μέσω υλοποίησης ενός απλού web server.

Ο σκοπός δημιουργίας του είναι ο απομακρυσμένος έλεγχος μέχρι πέντε PCs μέσω LAN/Internet (αφού η απομακρυσμένη εκκίνηση σβηστού υπολογιστή δεν είναι δυνατή) αλλά πολύ εύκολα μπορεί να τροποποιηθεί για απομακρυσμένο έλενχο άλλων συσκευών.

Το όλο project είναι ουσιαστικά τροποποίηση του web server που εμπορεύεται το http://www.tuxgraphics.org στο οποίο υπάρχει πολύ υποστηρικτικό υλικό

Το web interface τις εφαρμογής είναι το παρακάτω:

screeenshot

Πάνω είναι το status των συσκευών, το πρώτο πεδίο είναι το password, ακολουθεί η επιλογή της συσκευής και ο χρόνος που ο διακόπτης θα μείνει "πατημένος".

Για τον έλεγχο των PCs χρησιμοποίησα το +12DC του τροφοδοτικού του PC (με μια αντίσταση βάβαια) για να διαβάσω το status του και τον διακόπτη λειτουργίας για να τα αναβοσβήνω (προσοχή στις γειώσεις!!! Άλλη αυτή της τροφοδοσίας του κυκλώματος και άλλη του διακόπτη του PC)

Μια βελτίωση του κυκλώματος θα ήταν να προστεθούν οι αντιστάσεις στο input από το PC ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιηθούν και optoisolators για μεγαλύτερη ασφάλεια.

 Ολοκληρωμένη κατασκευή

Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι στο παρακάτω PDF:

ΥΛΙΚΑ

Το λογικό διάγραμμα της κατασκευής είναι στο παρακάτω PDF:

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Το σχεδιάγραμμα για την αποχάλκωση είναι στο παρακάτω PDF: 

PCB


Τα source files για τον προγραμματισμό του AVR:

pc_control.rar

 

template Joomla